Yrjönkatu 8

00120 Helsinki FINLAND ----------- Map/Kartta 

phone +358-9-441901 info@soundcenter.fi

 

Hinnasto/PriceList


Acoustics of Finland AE-2X
Outlaw
Dolby Digital
Letter to Boston Audio Society re DVDs and Regions

(in Finnish/Suomeksi)


Pickering
Telarc/Decca CD's
Home Theater
DVD 5.1 Films
Nordic Press

Muutamia huomioita HiFi laitteista

Kiinnostukseni Hifiin alkoi pari vuotta sitten kun ostin Nad:n T761 surroundvahvistimen. Luulin ostaneeni hyvän vahvistimen, koska se oli menestynyt monissa testeissä ja valittu useissa luokkansa parhaaksi.

Noin puolivuotta sitten poikkesin ohimennen Sound Centeriin kuuntelemaankaiuttimia ja samalla aloin epäilemään olisiko perinteinen stereovahvistin musiikin kuuntelussa kuitenkin yksinkertaisempi/parempi. Olin pitkään epäluuloinenvoiko stereovahvistin soida sen paremmin kuin surroundvahvistinkaan. Kävin toistamiseen Sound Centerissä kuuntelemassa ja totesin ettei se soi ainakaan huonommin. Olin toisen vahvistimen tarpeessa ja ajattelin kokeilla NAD 3220PE:tä.

En ole musiikin ammattilainen, mutta huomasin heti aivan selkeän eron äänenkirkkaudessa verratessani NAD T761 ja NAD 3220PE keskenään. Kirkkaudella entarkoita ainoastaan korkeita ääniä vaan myös bassot toistuvat erittäin tarkasti. Olen yllättynyt miten 35 wattisesta 3220PE:stä löytyy dynamiikkaaselkeästi enemmän kuin 80 wattisesta T761:stä. Tarkasteluni ei jää ainoastaan musiikkiin vaan pätee myös elokuvaääniin. Räjähdykset eivät kumise ja puhe toistuu luonnollisena vaikka taustalla riehuisi ydinsota. Nyt kuuntelenmyös elokuvat stereona ja nautin tarkasta toistosta surroundin sijaan.Kokemukseni perustuu muutaman kuukauden kuunteluun ja olen joka päivä vakuuttuneempi, että NAD 3220PE on loistava vahvistin.

Muutama sana kaiuttimista. Ostin Acoustic of Finlandin AE-2X kaiuttimetnoin puoli vuotta sitten Sound Centeristä. Olen sen jälkeen tehnyt hieman vertailevaa tutkimusta ja todennut, ettei minun budjetillani löydy ainakaanHelsingistä läheskään vastaavan laatuisia kaiuttimia. Olen huomannut myös,että hintalappu kaiuttimen kyljessä ei merkitse laadun kannalta välttämättämitään.

Jokainen kyllä tunnistaa laadun ja huomaa sen kun kuuntelee omilla korvillailman ennakkoluuloja ja unohtaa markkinamiesten vouhotuksen. Monet ns. laatumerkit kuulostavat pihinältä näihin kaiuttimiin verrattuna. Eron olen huomannut lähinnä matalissa äänissä ja niiden tarkkuudessa. Joko ne ovat kumisseet tai sitten niitä ei ole ollut lainkaan. Olen nauttinut musiikista AE-2X kauittimia kuunnellessa erittäin paljon ja ollut todella tyytyväinen ostokseeni.

Helsinki 15.11.2003

Terveisin, Juha Viljanen, opiskelija

Note from SC:

The Acoustics of Finland AE-2X is technically identical to the Acoustic of Finland AF-2 -

+++++

Some comments on the Acoustics of Finland AF-1:

Hei,

Nautin todella uusista kaiuttimista; ääni on erotteleva, äänessä on syvyyttä, puhtautta ja loistavaa stereokuvaa. Uusien kaiuttimien myötä olen ryhtynyt kuuntelemaan cd-kokoelmaa alusta ja cd:t kuulostaa ihan uusilta!

t. PW 

 Speaker Cables - Big Hoax?

(see the New York Times Article)

Oy Sound Center Inc.

Yrjönkatu 8, Helsinki (09) 441901

Map/Kartta

info@soundcenter.fi

 

Are you an AV professional?

Follow industry developments with Chameleon Oy's "AV Reporter"

  

 

_________