Yrjönkatu 8

00120 Helsinki FINLAND ----------- Map/Kartta

Also home of the American Bookshop (click for great computer book offers)

 phone +358-9-441901

Mon-Fri / Ma-Pe 11:00-18:00 Sat / La 11:00-14:00

info@soundcenter.fi  

Hinnasto/PriceList


Acoustics of Finland AE-2X
Outlaw
Dolby Digital
Letter to Boston Audio Society re DVDs and Regions

(in Finnish/Suomeksi)


Pickering
Connoisseur spare belts
Telarc/Decca CD's
Phono Pre-amplifier

LP Pre-amplifier


Home Theater
DVD 5.1 Films
Other/Muut
Nordic Press

Fun stuff:

The Great Yogi (Yogi Berra)

You Might Be A Bubba If -

Who's on First

One of the nice themes from CarTalk: Listen!


 

 

 

Huvudstadsbladet 1/2004

  

Translated to Finnish:

Hufvudstadsbladet - Sunnuntaina, 11 Tammikuuta 2004

Hän uskoo puhtaaseen ääneen

Hyvän laadun ei tarvitse maksaa. Tätä mieltä on Robert Woods, äänentoistolaitteiden maahantuoja ja myyjä. Sattuma toi hänet aikoinaan kotikaupungista New Yorkista Helsinkiin.

Suoritettuaan kemian diplomi-insinööritutkinnon USA:ssa Robert Woods työskenteli eräässä kemiallisen alan tehtaassa Tennesseessä. Työssään hän järkyttyi yrityksen suhtautumisesta ympäristökysymyksiin ja päätti siksi jatkaa opintojaan Michiganin yliopistossa tavoitteena ympäristösuunnittelun tohtorin tutkinto.

Suoritettuaan tohtorin tutkinnon Robert Woods tuli Eurooppaan opiskellakseen eurooppalaista suunnittelua Kööpenhaminassa. Matka sinne sattui kulkemaan Helsingin kautta.

Eräänä kylmän joulukuuna aamuna Woods saapui Sompasaareen. Hän päättikin jäädä Helsinkiin talven yli. Tapiola ja sen luoja Heikki von Hertzen herättivät hänessä niin paljon mielenkiintoa, että hän halusi kirjoittaa aiheesta oman luvun ympäristötyönsä yhteydessä. Kun Woods oli asettunut Helsinkiin, hän saattoi alkaa hankkia kotiinsa tavaroitaan Amerikasta, muun muassa levysoittimensa.

Kun lähetys saapui, levysoitin olikin hajonnut kuljetuksessa. Tarvittiin uusi vetoakseli, eikä sellaista ollut Helsingissä, kuten ei koko Euroopassakaan. Robert Woodsin oli hankittava se USA:sta.

Tämä tapahtuma oli alku kokonaiselle elämäntyölle äänentoiston ja vahvistimien ja koko niihin liittyvän alan parissa. Woods jätti Tapiolaprojektin ja perusti sen sijaan vuonna 1970 yrityksen nimeltään Sound Center tavoitteena alkaa tuoda maahan uusia tuotteita Suomen markkinoille.

Uudet merkit

1970-luvun alussa edellytykset eivät olleet hyviä tulokkaalle, joka halusi myydä äänentoistolaitteita Helsingissä - ja joka lisäksi oli ulkomaalainen.

Valitettavasti meillä on kaikki tuotteet jotka tarvitsemme, sanottiin eräässä suuressa liikkeessä kun Woods tiedusteli voitaisiinko eräs hänen edustamansa tuotemerkki ottaa mukaan ketjun valikoimaan.

Mutta Woods ei antanut periksi. Tänä hän voi ylpeänä todeta, että merkit Marantz, JBL, Harman Kardon, Teac ja monet muut ovat edustettuina Suomen markkinoilla

Value for money

Woods perusti muutaman samanhenkisen kanssa uuden tuotemerkin - NAD, joka perustui ajatukseen hyvä laatua kohtuulliseen hintaan. Suurten valmistajien kikkailu välähtävillä lampuilla ja ylimitoitetulla bassotoistolla ei saa ymmärtämystä hänen taholtaan.

Ajattele koko pitkää ketjua, jossa muusikot ja teknikot tekevät kaikkensa, jotta musiikki levytettynä kuulostaisi mahdollisimman luonnolliselta. Miten kaiutinvalmistaja voi sitten mennä lisäämään ylimääräistä bassoa tai diskanttia saadakseen levytyksen kuulostamaan täyteläisemmältä. Aivan kauhistuttavaa, huudahtaa Woods ja näyttää masentuneelta.

Itse hän kertoo heikosti peitellyllä ylpeydellä, miten hänen valmistamansa kaiuttimet saivat täydet viisi tähteä alan ammattilehtien testeissä. [Acoustics of Finland]

Toimittuaan kolmekymmentä vuotta alalla Robert Woods ei enää elättele illuusioita ihmisten turhamaisuuden suhteen. Myöskään hän ei kuvittele, että asiakkaat yleensä saisivat tarpeeksi tietoa ostamistaan tuotteista. Usein tapahtuu, että asiakas pistäytyy hänen liikkeessään ja kysyy, onko myytävänä yli kymmenentuhatta (markkaa) maksavaa laitteistoa. Kun Woods säälivästi ravistelee päätään, asiakas katoaa nopeasti.

- On paljon ihmisiä, joille hinta on tärkeämpi kuin laatu, hän huokailee. Hyvän laadun ei tarvitse maksaa paljon rahaa, mutta aivan liian harvat ymmärtävät tämän.

Woods toivoo, että suuret valmistajat voisivat tulla hieman asiakkaita vastaan ja tarjota kohtuuhintaista laatua suurelle joukolle asiakkaita jotka eivät tyydy massatuotannon halpatuotteisiin, mutta eivät halua maksaa jättisummia hyvästä Hifi-laitteistosta.

Robert Woods istuu Yrjönkadun liikkeessään ja on edelleen valmis taistelemaan sen eteen, että yleisön silmät aukeaisivat laatuajattelulle äänentoiston yhteydessä. Tämä ei ole ollut helppoa, markkinavoimat ovat vahvoja. Niiden, jotka Woodsin tapaan haluavat kunnollisia tuotteita kohtuuhintaan, on usein ollut vaikea saada ääntään kuuluviin. Kun katsotaan taaksepäin ja verrataan parikymmentä vuotta sitten vallinneeseen markkinatilanteeseen näyttää jo siltä, että Robert Woods nyt on voiton puolella. Erityisen tärkeää on ollut hänen pyrkimyksensä käyttää yksinkertaisia ratkaisuja, joiden avulla laatua voidaan pitää korkeana ja hintaa kohtuullisena koko laiteketjussa levy- tai CD-soittimesta kaiuttimiin.

 

Yrjönkatu 8

Mon-Fri / Ma-Pe 11:00-18:00

Sat / La 11:00-14:00

Are you an AV professional?

Follow industry developments with Chameleon Oy's "AV Reporter"

  

______